ZABORAVITE NA SVE DIJETE I POČNITE DA PIJETE JAPANSKU VODU: Smršaćete do LJETA!
Ova voda pomaže u sagorijevanju masnoća čak i s mjesta gdje su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara
Internet je preplavljen brojnim dijetama, receptima i lijekovima za gubitak težine, a vjerovatno ste neke već i probali i zaključili da pojedini djeluju, a neki baš i ne.
Recept koji se ističe svojom učinkovitošću i brzim rezultatima je – đumbirova voda. Đumbirova voda pomaže u sagorijevanju masnoća čak i s mjesta gde su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara. Osim što doprinosi mršavljenju, dobro će uticati i na cjelokupno zdravlje i štititi od brojnih bolesti budući da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protivupalna svojstva.
Povoljni učinci japanske vode za zdravlje
Normalizuje krvni pritisak – redovno pijenje đumbirove vode doprinosi regulaciji krvnog pritiska, a spriječava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.
Smanjuje nastanak infekcija – vijekovima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i grip.
Ima protivupalno dejstvo – piće ima snažna protivupalna svojstva koja ga čine idealnim lijekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.
Poboljšava cirkulaciju – đumbir ima sposobnost da poveća cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti željeza i cinka. Oba minerala mogu poboljšati protok krvi i spriječiti niz problema povezanih s lošom cirkulacijom.
Umanjuje simptome prehlade i gripe – redovna konzumacija đumbira poboljšava imunitet.
Reguliše probavu – đumbirova voda eliminiše neprijatne probavne probleme kao što su problemi s varenjem, nadutost, refluks kiseline i zatvor.
Olakšava bol u zglobovima – zahvaljujući protivupalnim svojstvima, redovno konzumiranje đumbirove vode spriječiće bol u zglobovima.
Recept
Sastojci:
- 1, 5 l vode
- Nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)
- Malo limunovog soka
- Piti svaki dan
Priprema: Neka voda proključa, a u međuvremenu đumbir oljuštite i isjecite na kriške. Dodajte đumbir u prokuhanu vodu i kuhajte dok ne omekša. Skinite s vatre, ohladite i dodajte limunov sok.
Izvor: 24sata.hr