Šta nikada ne trebate piti u kafićima
Odlazak na kafu može se lako pretvoriti u noćnu moru, ne zato što biste možda zaglibili s prijateljima i napili se, već iz razloga što u kafićima možete zaraditi kojekakve boleštine, a da toga niste ni svjesni.
Slijedeću listu nam donosi konobar sa dugogodišnjim iskustvom.
Pića koja treba izbjegavati u kafićima
Kokteli s mlijekom – popularno piće u američkim barovima svakako je White Russian koktel za kojeg govori da ga nikako ne naručujete jer uglavnom koriste mlijeko s isteklim rokom trajanja.
Led – led izbjegavajte kao i ostale zamrznute kockice koje rado dodaju u koktele jer su ledomati mahom prljavi, a u ledu se redovno nalaze fekalne bakterije.
Mojito – uglavnom ćete dobiti loše i nekvalitetne sastojke poput sasušene mente i trule limete. Umjesto mojita naručite Bacardi i gazirano piće.
Točeno pivo – točionici su uglavnom puni bakterija i gotovo se nikad ne čiste. Ukoliko vas zanima je li barmeni čiste točionike, provjerite toalet kafića.
Vino – vina kuće su uglavnom superjeftina i lošije kvalitete. Zaobiđite vina kuće i počastite se vrhunskim vinom u baru s poštenom vinskom kartom.
Izvor: metro-portal.rtl.hr