Nezamjeniva ljetna grickalica: Kako savršeno ispeći klip kukuruza?
I sama pomisao na pečeni kukuruz s maslacem od bijelog luka bit će dovoljna da odmah naložite vatricu …
Sve, ali baš sve što stavimo na roštilj izuzetno je ukusno. Svakako, meso, riba, ali i povrće, hljeb, čak i voće … A današnji specijalitet, kukuruz na roštilju s maslacem od bijelog luka i paprike jedna je od sitnica koja će vam samom pomisli zatitrati nosnice i definitivno natjerati da naložite vatricu!
Trebat će vam:
4 klipa kukuruza s ljuskom ili kominom
100 g maslaca
Pola kašičice bibera ili ljute papričice
Pola kašičice slatke paprike
2 češnja bijelog luka
1 kašičica korijandera
1 kašičica soli
Sok jedne limete
Priprema:
1. Kukuruz očistite od niti, stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremite maslac s kojim pomiješajte sve gore navedene sastojke.
2. Nakon pola sata kukuruz stavite na roštilj i pecite dvadesetak minuta. Povremeno ih okrećite da ne zagore, naravno. Nakon dvadeset minuta premažite kukuruz pripremljenim maslacem. Sklonite s vatre i prije posluživanja premažite s još jednim slojem maslaca. Prijatno, i obavezno recite prijateljima za ovaj recept!
Izvor: cafe.ba