Neodoljiva torta od kestena i čokolade: Pravi se za 30 minuta, bez pečenja i muke!
Jesen nam donosi svašta lijepo, ali kesteni su nam, priznajemo, najdraži …
Napokon nam je stiglo ono najslađe doba – doba toplih, finih kestena koje možemo jesti na toliko različitih načina. Kao kesten pire, pečene, kuhane, u kolačima, tortama, u slanim, slatkim pa i slatko-slanim kombinacijama …
Mogućnosti su neograničene, a ako i vi, kao i mi volite ovaj najpoznatiji jesenji plod, mogli biste se radovati nakon što pogledate ovaj jednostavan recept za tortu od kestena i čokolade. A ono što je najbolje od svega jeste činjenica da tokom pripreme ove torte ne morate čak ni rernu da upalite – gotova je jako, jako brzo.
Potrebno ju je samo dobro rashladiti.
Sastojci za biskvit: 150 g maslaca, 100 g kristal šećera, 400 g keksa po izboru (koji morate samljeti), 100 g mljevenih oraha, 120 g otopljene tamne čokolade, 1 velika kašika ekstrakta ruma, 100 mililitara mlijeka
Sastojci za fil: 100 g maslaca, 120 g šećera u prahu, 500 g nezaslađenog kesten pirea, 2 velike kašike ekstrakta ruma
Sastojci za premaz: 200 mililitara ulupane slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.
Pa kad se torta dobro rashladi, možete uživati u slatkoj varijanti najslađeg jesenjeg ploda.
Prijatno!
Izvor: cafe.ba