NAJZDRAVIJE ŠTO PRIRODA IMA: Jedite ovu kombinaciju 7 dana – očistite i preporodite svoj organizam

Ovo je najzdraviji prirodni lijek na svijetu. Liječi teške i uporne bolesti

medluk

Bijeli luk nije samo nezaobilazan sastojak svake kuhinje, već je i jedan od najmoćnijih lijekova za liječenje raznih bolesti. Većina korisnih sastojaka iz bijelog luka dolazi od alicina koji je njegov aktivan sastojak i koji reguliše holesterol, krvni pritisak i kardiovaskularni sistem u cjelini.

Bijeli luk se može korisiti za liječenje gastrointestinalnog trakta, respiratornog sistema i gljivičnih oboljenja.

Smatra se da bijeli luk uspješno liječi i artritis, kao i rak.

Nutricionisti smatraju da se bijeli luk mora jesti sirov kako bismo od njega imali koristi. Kako biste se izliječili i osnažili jedući bijeli luk, napravite od njega lijek koji je prijatan za degustaciju.

Evo šta se dešava sa našim tijelom, ako svaki dan jedemo bijeli luk!

Ako pomješate bijeli luk i med, pa ovu smjesu konzumirate 7 dana, znatno ćete poboljšati svoje zdravlje i suzbiti razvoj bolesti:

1. Bijeli luk i med na prazan želudac poboljšavaju cirkulaciju krvi (sprječavjua trombozu i proširene vene).

2. Reguliše krvni pritisak

3. Uravnotežava nivo lošeg holesterola u krvi (bijeli luk provjereno čisti krv)

4. Smanjuje upalne procese (poboljšava zdravlje kod artritisa, zadržavanja tečnosti u organizmu i liječi bolesti mišića).

5. Jača imuni sistem (štiti od virusa i bakterija).

6. Bori se protiv kašlja (ako je kašalj uzrokovan bakterijama ili virusom, nema ništa bolje od meda i bijelog luka. Ovo će brzo smanjiti iritaciju grla, stimulišući oslobađanje sluzi).

7. Ubrzava oporavak od gripe i prehlade.

Potrebno je: 335 grama meda (domaćeg); 10 čehna bijelog luka; 1 staklena tegla sa poklopcem.

Priprema: Bijeli luk očistiti pa isjeckati sitno. Sipati med u staklenu posudu i prebaciti tamo bijeli luk. Poklopiti odgovarajućim poklopcem i čuvati 1 nedjelju na tamnom mjestu. Nakon sedam dana dobićete prirodni lijek koji je jedan od najzdravijih lijekova na svijetu.

Uzima se po 1 kašika dnevno, ujutru na prazan stomak.

Sirup se može razblažiti toplom vodom. Lijek se uzima 7 dana bez prekida, pa se dvije nedjelje pravi pauza i onda se još jednu nedjelju konzumira ovaj lijek.

Teglu čuvajte na sobnoj temperaturi.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti